Przewodnik po bezglutenowej Maladze

Malaga jest kwitnącym i tętniącym życiem miastem, rozwijającym się na różnych poziomach. To wspaniałe miejsce dla miłośników kultury oraz osób szukających słońca, mogące pochwalić się również imponującą ofertą gastronomiczną.

Dla osób cierpiących na celiakię wybór jest jednak często mocno ograniczony. Szczególnie podczas wakacji trudno jest znaleźć odpowiednie miejsce na posiłek, nie martwiąc się o skażenie żywności lub późniejsze dolegliwości. Na szczęście Malaga jest miastem bardzo przyjaznym osobom z celiakią i znajdziecie tu dość duży wybór lokali i restauracji bezglutenowych.

Málaga Sin Gluten, Bezglutenowa Malaga

Malaga jest pionierskim miastem w Hiszpanii, które jako pierwsze uruchomiło własną Red Sin Gluten (Bezglutenową Sieć), współpracę pomiędzy ACEMA (Stowarzyszeniem osób z celiakią w Maladze) i gminą Malaga.

W ramach tej współpracy, firmy i zakłady są nadzorowane i doradzane przez ACEMA oraz Oddział Zdrowia i Konsumpcji w Maladze w kwestii gotowania bezglutenowego. Ponadto personel restauracji bierze udział w kursach i szkoleniach na temat zapobiegania zanieczyszczenia glutenem i sposobami radzenia sobie z tym problemem. W związku z tym, lokale przyłączone do Red Sin Gluten są miejscami sprawdzonymi i bezpiecznymi.

Aby pomóc osobom z celiakią w wyborze miejsca na posiłek w Maladze, dokonaliśmy selekcji naszych ulubionych 10 bezglutenowych lokali, z których większość należy do stowarzyszenia Red Sin Gluten. W tych restauracjach i barach będziecie mogli bez obaw zamówić posiłek podczas wypoczynku w mieście Maladze.

1. Pizzeria & Ristorante Gianni (Huelin)

Pizzeria & Ristorante Gianni
 
Ta włoska rodzinna restauracja zlokalizowana jest bardzo blisko plaży, co czyni ją idealnym miejscem na przekąskę po dniu pełnym słońca i morza. Tętniąca życiem atmosfera na tarasie i przyjazna obsługa sprawiają, że miejsce to przypadnie do gustu każdemu. Aby zaspokoić potrzeby osób cierpiących na celiakię, w lokalu zainstalowano oddzielne stanowiska pracy w kuchni, zapobiegając tym samym zanieczyszczeniu żywności. Ponadto, personel chętnie odpowie na wszystkie Wasze pytania dotyczące tematu glutenu.

W menu wyraźnie zaznaczono gwiazdkami, które dania są dostępne również w wersji bezglutenowej (co stanowi więcej niż połowę menu!). Osoby z nietolerancją glutenu mogą wybierać spośród różnych przystawek, takich jak pieczywo czosnkowe, sałatki, zupy; oferowany jest szeroki wybór dań z makaronu, dania mięsne, a także każda świeża pizza w wersji gluten-free która jest wyśmienita! Zostawcie sobie trochę miejsca na deser i zapytajcie obsługę, jakie pyszności dostępne są danego dnia. Bezglutenowe tiramisu jest naprawdę cudowne. Pizzeria & Ristorante Gianni gwarantuje Wam miły posiłek w rozsądnych cenach.

Pizzeria & Ristorante Gianni Polecane dania bezglutenowe: mozzarella z pieczywem czosnkowym (3€), pizza Toscana (9€), pizza quatro stagioni (8,50€), spaghetti vongole (8,95€), pappardelle ai tartufi (9€), tiramisu (4€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Río Rocío 10, local 4
Jak dotrzeć: Kierujcie się do zachodniej części Malagi, aż do parku Huelin. Podążajcie wzdłuż ścieżki rowerowej biegnącej przez park, wyjdźcie z parku i idźcie dalej, aż dotrzecie do ulicy c/Río Rocío po prawej stronie. Restauracja znajduje się przy tej ulicy, nieco dalej, po Waszej lewej stronie.
Strona internetowa: http://www.gesinfo.es/clientes/gianni/restaurante.php
E-mail: giannimalaga@hotmail.com
Telefon: (+34) 952 31 26 18
Godziny otwarcia: codziennie 13:00-16:00 oraz 21:00-00:30

2. Restaurante Oleaje (Parque del Oeste)

Restaurante Oleaje 
Nie znajdziecie tu ani oddzielnej kuchni ani osobnych stanowisk pracy... Oleaje jest restauracją w 100% bezglutenową! Budynek pomalowany jest na kolor jasnoniebieski, a sama nazwa Oleaje w dosłownym tłumaczeniu oznacza falowanie, wzburzone fale. Nazwa wydaje się dobrze dobrana, ponieważ lokal znajduje się zaledwie rzut kamieniem od plaży. Ponadto, z tarasu można podziwiać ładny widok na malowniczy park Parque del Oeste, z bawiącymi się tam dziećmi oraz słońcem odbijającym się w tafli wody w stawie. Podsumowując, to bardzo przyjemne miejsce, w którym możemy delektować się świeżymi daniami wysokiej jakości, a także miłą i przyjazną obsługą, a wszystko to w pięknym otoczeniu.

W menu znajdziemy wiele różnych pozycji w przystępnych cenach. Jeżeli lubicie dzielić się jedzeniem, możecie wybrać typowe hiszpańskie dania, takie jak pyszne croquetas de pollo (hiszp. krokiety z mięsa z kurczaka), smaczne flamenquin (plastry schabu smażone z szynką i serem) czy jamón ibérico (szynka hiszpańska). Ponadto, w karcie znajdziecie trzy sałatki, bardzo smaczne danie z woka z ryżem i różnorodne dania rybne (z łososiem i tuńczykiem).

Miłośnicy mięsa również mogą rozsmakować się w tej restauracji, ponieważ w menu znajdą niezły wybór dań mięsnych, w tym antrykot czy policzki wieprzowe. Nie zabraknie również bezglutenowych smakołyków. Do wyboru macie na przykład brownie, apetyczne ciasto marchewkowe z lodami waniliowymi i tarta de tres chocolates (ciasto czekoladowe z trzech różnych typów czekolady).

Restaurante Oleaje
Polecane dania bezglutenowe: croquetas de pollo (8€), flamenquin (8,50€), tatar z łososia z awokado (15,50€), ryż basmati z cielęciną (9,50€), ciasto marchewkowe z lodami waniliowymi (5€), tarta de tres chocolates (5.50€)

Członek Málaga Sin Gluten: Nie

Adres: Avenida Sor Teresa Prat, 76
Jak dotrzeć: Kierujcie się na zachodnią część Malagi, w kierunku Parque del Oeste. Tuż przed wejściem do parku należy skręcić w prawo w ulicę c/ Diamantino García Acosta. Kontynuując spacer, zobaczycie restaurację Oleaje na rogu ulicy, po prawej stronie.
Strona internetowa: http://oleajemalaga.com/
E-mail: reservas@oleajemalaga.com
Telefon: (+34) 951 49 97 56 / (+34) 696 62 71 82
Godziny otwarcia:
- wtorek- sobota: 13:30 - 16:00 i 20:30 - 00:00
- niedziela: 13:30 - 16:00
- nieczynne w poniedziałek

3. Yummy Helados (Centre)

Yummy Helados 
Latem w Maladze może być naprawdę gorąco, co wiąże się z potrzebą ochłody i ochotą na lody! Osoby z celiakią prawdopodobnie będą poszukiwać miejsca, gdzie mogą zjeść orzeźwiające lody bezglutenowe. W tym przypadku serdecznie polecamy Yummy Helados! Tego miejsca po prostu nie da się przegapić, a jego oryginalny kolorowy wystrój już z daleka przyciąga uwagę.

"Które smaki lodów nie zawierają glutenu?" - w tym miejscu to pytanie jest zbędne, ponieważ każdy pojedynczy smak jest bezglutenowy! Yummy prezentuje szeroki wybór smaków, takich jak oreo, pyszne owoce leśne czy kinder bueno. Jakby tego było mało, w ofercie mamy również chrupiące rożki czy naleśniki z nutellą, oczywiście wszystko gluten-free. Jeśli planujecie trochę dłuższy pobyt w Maladze, nie zapomnijcie poprosić o kartę lojalnościową, dzięki której co dziesiątego loda otrzymacie gratis!

Yummy Helados
Polecane smaki: mango, owoce leśne, kinder bueno, oreo, Malaga i dużo więcej/ średnia porcja w rożku: 3€

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Molina Lario, 6
Jak dotrzeć: Mając przed sobą katedrę, należy skręcić w lewo i iść prosto. Yummy znajdziecie po Waszej lewej stronie.
Strona internetowa: http://www.yummyhelados.com/
E-mail: hola@yummyhelados.com
Telefon: /
Godziny otwarcia: codziennie 12:00 - 00:00

4. Vegetariano Cañadú (La Merced)

Vegetariano Cañadú 
Vegetariano Cañadú znajduje się przy Plaza de la Merced. Spośród innych restauracji zlokalizowanych na tym placu lokal ten z pewnością wyróżnia się pięknym, stylowym tarasem. Cañadú to ulubione miejsce wśród wegetarian, dzięki wspaniałej kuchni, przyjaznej obsłudze i rozsądnym cenom. Sugerujemy dokonanie wcześniejszej rezerwacji, szczególnie w weekendy.

Nie zamówicie tu typowych tapas, w ofercie znajdziecie jednak małe dania do współdzielenia z towarzyszami.  Potrawy gluten-free są wyraźnie oznaczone na karcie menu symbolem bezglutenowym, a wszystkie produkty bezglutenowe są ściśle oddzielone od innych produktów. Wśród starterów znajdziemy m.in. belgijskie endywia z hummusem oraz świeżo przygotowane patatas bravas (ziemniaczki w pikantnym sosie).  Dla tych, którzy potrzebują swojej dziennej dawki zieleniny, znajdziemy kilka sałatek do wyboru, na przykład sałatkę tropikalną czy sałatkę grecką.

Bezglutenowe dania główne to m.in. risotto i pyszne hamburgery warzywne z domowymi frytkami. Dla tych, którzy zostawią sobie trochę miejsca na deser, Cañadú serwuje czekoladowe ciasteczka oraz ciasto kokosowe, między innymi. Smakosze wina mogą wybierać spośród pokaźnej kolekcji naturalnych win bez dodatków. To również świetne miejsce, by posłuchać muzyki, gdyż na Plaza de la Merced często odbywają się występy ulicznych artystów.

Vegetariano Cañadú
Polecane dania bezglutenowe: patatas bravas (4€), belgijskie endywia z hummusem (4,50€), sałatka grecka (6,50€), grzybowe risotto ze szparagami i parmezanem (9,50€), hamburger warzywny z domowymi frytkami (8,30€), czekoladowe brownie (4,50€), ciasto z kremem kokosowym (3,30€)


Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Plaza de la Merced, 21
Jak dotrzeć: idąc od strony centrum miasta, restaurację Cañadú znajdziecie w prawym rogu placu Plaza de la Merced.
Strona internetowa: http://www.canadu.es/
E-mail: canadu.malaga@gmail.com
Telefon: (+34) 952 60 27 19
Godziny otwarcia:

- od poniedziałku do czwartku i niedziele: 13:15- 16:15 i 19:30- 23:30
- piątki i soboty: 13:15- 16:15 i 19:30- 00:00

5. Casa Juan (Huelin)

Casa Juan 
Po prawdziwe przeżycia i pozytywne doświadczenia w Maladze należy udać się do Casa Juan. Ta rodzinna restauracja położona w pobliżu plaży specjalizuje się w pescados i mariscos (rybach i owocach morza, często smażonych), co możemy już przeczytać na szyldzie lokalu. Ze względu na lokalizację tuż przy plaży, często bywa tu dość tłoczno, co jednak rekompensuje dobre jedzenie i przyjazna obsługa.

W karcie znajdziemy całą stronę poświęconą serwowanym w restauracji potrawom bezglutenowym, co wyraźnie pokazuje, jak poważnie lokal podchodzi do tego tematu.  Ciekawostką jest, że używa się nawet różnych kształtów talerzy do dań z glutenem i bez niego: okrągłe naczynia dla dań z glutenem oraz kwadratowe dla dań gluten-free.

W Casa Juan osoby z celiakią mogą delektować się typowym dla Malagi pescaíto frito (smażoną rybą) i szeroką gamą świeżych ryb, jak również zasmakować w jednym z licznych bezglutenowych deserów, a nawet piw!  Ceny są nieco wyższe niż w innych podobnych lokalach, ale jedzenie i obsługa są tego w 100% warte.

Casa Juan
Polecane dania bezglutenowe: smażone kalmary (8€), smażone sardele (7,20€), conchas finas (1,85€ za sztukę)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Río Rocío, 18, local 11
Jak dotrzeć: Kierujcie się wzdłuż trasy wzdłuż wybrzeża, aż dotrzecie do Parque de Huelin. Idźcie wzdłuż ścieżki rowerowej biegnącej przez park, następnie opuśćcie park i idźcie dalej, aż do ulicy c/Río Rocío po Waszej prawej stronie. Restauracja znajduje się po lewej stronie. 
Strona internetowa: http://www.restaurantecasajuan.es/
E-mail: info@restaurantecasajuan.es
Telefon: (+34) 952 32 52 11 / (+34) 639 13 57 61
Godziny otwarcia:
- od wtorku do niedzieli: 11:00 - 23:30
- nieczynne w poniedziałek

6. El Pastelero Real (Perchel Sur)

El Pastelero Real

El Pastelero Real to mały ukryty zakątek dla osób z celiakią, położony w pobliżu rzeki. Jeśli lubicie słodycze, pokochacie to miejsce w stylu vintage, specjalizujące się w bezglutenowych i bez-laktozowych wypiekach, ciastach, tortach i pieczywie. W sprzedaży są dostępne również produkty zawierające gluten, ale są one produkowane w innym miejscu. Ponadto, personel zwraca szczególną uwagę na zachowanie ostrożności i używa rękawiczek, by wyeliminować zagrożenie zanieczyszczeniem.

Obsługa jest bardzo przyjazna i chętnie odpowie na wszystkie Wasze pytania dotyczące swoich wypieków. Wstąpcie tu podczas spaceru po pyszną babeczkę, którą zjecie na podwieczorek, siedząc na słonecznym tarasie domu wakacyjnego w Maladze.

El Pastelero RealPolecane wyroby bezglutenowe: czekoladowe cupcakes (2x1.50€), palmera (ciasto biszkoptowe z czekoladą, (2€), ciasto marchewkowe (2€), brownie (2,25€), ciasteczko czekoladowe (1,50€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Pasaje San Fernando, 6
Jak dotrzeć: idźcie wzdłuż Pasillo del Matadero obok rzeki. Skręćcie w prawo w ulicę Calle Cuarteles. Pasaje San Fernando to niewielka uliczka po lewej stronie.
Strona internetowa: https://www.facebook.com/elpastelerorealsingluten/
E-mail: eprpasteleria@gmail.com
Telefon: (+34) 951 15 39 32
Godziny otwarcia:
- Od poniedziałku do piątku: 9:30 - 14:30 i 16:30 - 20:30
- Sobota: 9:30 - 20:30
- Niedziela: 9:30 - 14:30

7. Restaurante Gallego Candamil (Perchel Sur)

Restaurante Gallego Candamil

Kolejna restauracja w Maladze dedykowana osobom z nietolerancją glutenu, której nie można przegapić. Lokal doskonale radzi sobie z problemem zanieczyszczenia żywności. Ten duży lokal o tematyce związanej z Galicją być może nie przyciąga uwagi z zewnątrz swoim surowym i mało atrakcyjnym wyglądem, ale smak serwowanego jedzenia oraz przyjazna obsługa z pewnością umilą Waszą wizytę.

Prawie całe menu w Gallego Candamil będzie odpowiednie dla osób z celiakią. Dania bezglutenowe są oznaczone gwiazdkami, a wszystkie pozycje w karcie menu mają wyraźne symbole. Możecie wybierać spośród kilku łączonych menu lub platos del dia (menu dnia), zawierających zarówno mięso jak i ryby, a także dość dużego wyboru win.

Ponieważ Galicja słynie z ryb i owoców morza, w restauracji również nie zabraknie  niektórych specjałów z tego hiszpańskiego regionu, takich jak pulpo a feira (ośmiornicy po galicyjsku), małży, merluzy i dorsza. Candamil ma do zaoferowania również potrawy mięsne, w tym tradycyjny lacón con grelos o col (noga wieprzowa, z nacią rzepy lub kapustą, kiełbasą i ziemniakami), jak również stek z polędwicy wołowej czy ogon byka. Lokal zachęca przystępnymi cenami, a ze względu na spory metraż, świetnie nadaje się na spotkania czy świętowanie w dużej grupie osób.

Polecane dania bezglutenowe: pulpo a feira (15.65€), małże (7.95€), lacón con grelos o col (13.15€), stek z polędwicy wołowej (17.55€), dorsz w stylu galicyjskim (13.75€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Cuarteles, 15
Jak dotrzeć: wyruszając z Centrum Sztuki Współczesnej, przejdźcie na drugą stronę rzeki i wejdźcie w ulicę Calle Cuarteles. Gallego Candamil znajduje się po lewej stronie.
Strona internetowa: http://www.restaurantecandamil.com/
E-mail: /
Telefon: (+34) 952 32 39 07
Godziny otwarcia:
- Od poniedziałku do soboty: 13:00- 16:00 i 20:30- 23:30
- Niedziela: nieczynne/ sierpień: nieczynne

8. Astrid Tapería Orgánica (Centrum)

Taperia Astrid

Astrid, w opinii większości klientów, jest uroczym ekologicznym miejscem w centrum Malagi. Artystyczna dekoracja nadaje lokalowi klimatu; mamy nawet widok na kuchnię, w której przygotowuje się zdrowe i ekologiczne potrawy. Astrid to idealne miejsce na lunch czy spotkanie towarzyskie, podczas którego możemy cieszyć się słońcem na odkrytym tarasie.

Osoby z celiakią mogą wybierać spośród wyróżnionych w karcie dań, które nie zawierają glutenu lub dostępne są w wersji bezglutenowej, wszystkie w przystępnej cenie. Porcje nie są bardzo duże, ale rekompensuje je wyborny smak. W gorące dni możecie spróbować pomidorowego chłodnika gazpacho przygotowywanego z produktów z lokalnego ogródka.  Dostępne są różne sałatki bezglutenowe do wyboru, takie jak pyszna i zdrowa sałata z quinoa.

Jeżeli macie ochotę na hamburgera, możecie zamówić wersję z buraków lub eko-cielęce hamburgery. Oba serwowane są bez pieczywa, ale są równie smaczne. Smakosze ryb mają do wyboru kilka opcji, w tym okonia morskiego, dorsza i łososia. W Astrid można zamówić dwa desery bezglutenowe: mango panna cotta i ciasto migdałowe.

Taperia Astrid
Polecane dania: gazpacho (6.25€), sałatka z quinoa (7.50€), grillowany bakłażan (6.95€), eco cielęcy hamburger (8.50€), grillowany łosoś (7.75€), mango panna cotta (4.85€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Calderón de la Barca 6, local 2 and 3
Jak dotrzeć: Restauracja położona jest obok Plaza Enrique García Herrera,w pobliżu placu zabaw dla dzieci. Astrid Tapería Orgánica znajduje się po prawej stronie placu zabaw, na rogu z ulicą c/ Ferran Gonzalez.
Strona internetowa: http://www.taperiaorganica.com/
E-mail: info@taperiaorganica.com
Telefon: (+34) 952 22 03 50
Godziny otwarcia:
- W okresie letnim (Od 21 czerwca do 29 października): od poniedziałku do soboty w godzinach 13:00-16:00 i 20:00 - 00:00 / zamknięte w niedziele
- W okresie zimowym (od 1 listopada do 20 czerwca): od poniedziałku do soboty w godzinach 13:00-23:30 / niedziele: 10:00-16:00

9. El Vegetariano de la Alcazabilla (Centrum)

El Vegetariano de la Alcazabilla jest ciekawie urządzoną wegetariańską restauracją w sercu Malagi, w pobliżu Alcazaby. Lokal dysponuje przytulnym, małym tarasem, który tętni wieczorami żywą, wesołą atmosferą.

El Vegetariano de la Alcazabilla
 
Wybór potraw bezglutenowych nie jest tak duży, jak w niektórych z lokali wymienionych w tym artykule, jednak jakość, ceny i piękne otoczenie sprawiają, że miejsce to powinna odwiedzić każda osoba z nietolerancją glutenu. Restauracja ma w ofercie kilka mniejszych bezglutenowych dań, wyraźnie zaznaczonych w menu, z których możemy wymienić grillowane pieczarki z wędzoną solą, hummus, wegańską paellę i kilka kremów warzywnych.

Pamiętajcie, by wypróbować mieszanki bezglutenowej z ryżem i trzema różnymi dodatkami. Jeżeli chcecie do tego sałatkę, macie do wyboru cztery opcje, w tym ensalada Alcazabilla (sałata, cukinia, pomidor, cebula i guacamole). Na deser, osoby z celiakią mogą zamówić pyszny kefir. Zawsze można również sprawdzić, czy menu del día (menu dnia zawierające przystawkę, danie główne, sałatkę i deser) zawiera opcje bezglutenowe!

Polecane dania bezglutenowe: hummus (4.50€), wegetariańska paella (3.50€), mieszany talerz gluten-free, ensalada Alcazabilla (8.50€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Calle Pozo del Rey, 5
Jak dotrzeć: Należy przejść obok twierdzy Alzacaba i skręcić w prawo za kinem Cine Albéniz. Vegetariano de La Alcazabilla znajduje się po prawej stronie.
Strona internetowa: http://www.elvegetarianodelaalcazabilla.com/
E-mail: /
Telefon: (+34) 952 21 48 58
Godziny otwarcia:
- od poniedziałku do czwartku: 13:00- 16:00 i 19:00- 22:00
- w piątki i soboty: 19:00- 23:30
- w niedziele: 13:00- 16:00

10. Aire Gastrobar (Malagueta)

Aire Gastrobar

Zlokalizowany w budynku pochodzącym z początku XX wieku, Aire Gastrobar jest znakomitym lokalem z nowocześnie urządzonym wnętrzem. Tutaj można cieszyć się współczesnym stylem kuchni śródziemnomorskiej z wykorzystaniem andaluzyjskich produktów, a wszystko to w miłej i przyjaznej atmosferze. Lokal dysponuje barem tapas, tarasem oraz elegancką restauracją na piętrze, dzięki czemu każdy klient znajdzie tu coś na swój gust i będzie mógł delektować się wysokiej jakości bezglutenowym posiłkiem.

Osoby będące na diecie gluten-free mogą wybierać spośród dość dużego wyboru dań oznaczonych gwiazdką, takich jak stek z polędwicy wołowej Argus z ziemniakami, dorsz z zielonym risotto z quinoa lub tatar z łososia i awokado z Axarquia podawane z chrupiącymi bezglutenowymi krakersami. Czekając na główne danie, skosztujcie małych, bezglutenowych bułeczek, którym towarzyszy wyborna oliwa z oliwek pochodząca z Jaén, światowej stolicy gajów oliwnych. Oliwa sprzedawana jest również na wynos, w małych metalowych butelkach, w cenie 7€.

Do dań mięsnych oraz rybnych warto dołączyć kieliszek dobrego wina, którego Aire Gastrobar również ma duży wybór. Osoby z celiakią mogą zamówić na deser dwa różne typy deserów: orzeźwiający naturalny sorbet mojito oraz duszony banan z lodami czekoladowymi, łączący gorące z zimnym. I chociaż porcje nie są duże, Aire Gatrobar może być wspaniałym miejscem na smaczną, wyrafinowaną bezglutenową kolację w stylowym wnętrzu.

Aire GastrobarPolecane dania bezglutenowe: tatar na bazie dwóch łososi (12€), talerz serów andaluzyjskich (14€), dorsz z zielonym risotto z quinoa (18€), duszony banan z lodami czekoladowymi (6€)

Członek Málaga Sin Gluten: Tak

Adres: Avenida de Pries, 16
Jak dotrzeć: Wyruszając spod Plaza de Toros, należy iść prosto przez Paseo de Reding, który przechodzi w Avenida de Pries. Aire Gastrobar znajduje się po prawej stronie.
Strona internetowa: http://airegastrobar.es/ 
E-mail: info@airegastrobar.es
Telefon: (+34) 952 60 94 89
Godziny otwarcia
- w okresie zimowym: od wtorku do soboty: 13:00- 16:30 i 20:00- 00:00 / niedziela: 13 00- 16:30 / nieczynne w poniedziałek
- w sezonie letnim: poniedziałek od 20:00 do 00:00 / od wtorku do soboty 13:00- 16:30 i 20:00- 00:00/ nieczynne w niedzielę oraz w poniedziałek w ciągu dnia


Wszystkie potrawy wymienione w tym artykule są bezglutenowe.

Chociaż restauracje wymienione w artykule zapewniają, że oferowane przez nie dania są w 100% bezglutenowe, Wakacje-Hiszpania nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek problemy lub zanieczyszczenia żywności w tych lokalach.

Mapa